HTML

Háztáji blog

A háztáji gazdálkodás népszerűsítését és fellendítésít szolgáló blog.

Friss topikok

Linkblog

Szennyvízkezelés házilag

2012.01.23. 19:23 hesteman

A csatornázatlan ingatlanok tulajdonosai számára egyre nagyobb gondot jelent a szennyvíz kezelése, a szippantás ára ugyanis egyre magasabb, a belvizes területek problémáiról nem is beszélve.

A keletkező háztartási szennyvíz mennyiségének csökkentésére használhatóak a környezetbarát, baktériumokat és enzimeket tartalmazó biológiai készítmények, melyek lebontják a zsírt és egyéb szerves anyagokat így lehetővé téve azt, hogy az emésztőből a megtisztult folyadék a talajba elszivároghasson, ezáltal csökkentve a szippantások számát. Ilyen szer a Septifos, mely gazdaboltokban és bizonyos hypermarketekben kapható. Elérhető 10 és 20 tasakos, valamint 1 kilogrammos gazdaságos kiszerelésben (adagolókanállal), és gél változatban is. Adagolása a WC-n, illetve a lefolyókon keresztül történik, tehát nem kell az emésztőt felnyitni és bolygatni. Mivel a szer a csövek falára rakódott szerves anyagot is lebontja, így városi háztartásokban is alkalmazható a lefolyók dugulásának elhárítására, anélkül, hogy a csövek károsodnának. Emiatt a tulajdonsága miatt a Septifosnak fontos szerepe lehet pékségek és kistermelői húskészítmény előállítók csatornarendszerének karbantartásánál a dugulások megelőzésénél.

A készítmény alkalmazásakor a biztonsági utasításokat be kell tartani, belélegezni tilos. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. kép Ez az IFA szippantó ugyan már nem üzemel, de üzemképes társai még mindig méregdrágán dolgoznak. A Septifos egyébként az ilyen szennyvízszállító tartályok tisztítására, zsírtalanítására is alkalmazható.

Kép és szöveg: Török József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztajigazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr793741575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása