HTML

Háztáji blog

A háztáji gazdálkodás népszerűsítését és fellendítésít szolgáló blog.

Friss topikok

Linkblog

Gyöngytyúkpiaci körkép

2011.12.09. 20:22 hesteman

Hol és milyen gyöngytyúkot találhat az fogyasztó aki az előző bejegyzés után felbuzdulva, gyöngytyúkot, lehetőleg magyar háztáji tartásból származót, szeretne vásárolni.

Piacok: a hagyományosan nagyforgalmú piacokon, mint Kispest Kossuth téren, vagy a XX. kerületben a Tátra téren, néhány széles választékot kínáló baromfi üzletben, főleg a Karácsony előtti főszezonban találhatunk előhűtött magyar gyöngyöst 2000-2500Ft/kg áron.

A Fővám téri Nagycsarnok alagsorában a vadas üzletekben találhatunk hasonló vagy magasabb áron magyar gyöngytyúkot (feltételezhetően nagyüzemi tartásból származót).

Hypermarketek:

CBA, Interspar: francia mélyhűtött gyöngytyúkot árusítanak 2745 Ft/kg-os áron. Ezeken a csomagolásokon büszkén hirdetik a franciák, hogy kizárólag növényi táplálékot etettek a gyöngytyúkjaikkal, ezzel két gondom van először is ebbe bele fér a szója, valamint ez a fajta természetközelinek mondott tartás  még mindig nagyon messze van az igazi túrón nevelt, füvet rovart evő, trágyadombon kapirgáló magyar háztáji gyöngytyúkoktól. Ne legyenek illúzióink háztáji tartásból származó, nem tápon hizlalt gyöngytyúkokkal nemhogy a hypermarketekben, de még a piacokon is ritkán találkozhatunk. 

A magyar gyöngytyúkok hagyományos háztáji tartását segítő, az értékesítést támogató programok, (mint Hungarikum baromfi és Minden gyerek lakjon jól) további fejlesztésére lenne szükség, hogy a gyöngyösök tartása minél több családnak jelenthessen kiegészítő jövedelem forrást, és minél több gyöngytyúk kerülhessen a piacokra.

Török József

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztajigazdalkodas.blog.hu/api/trackback/id/tr383452049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása